Deelnemers

Dit zijn de aanmeldingen

Ook meedoen? Aanmelding voor 2019 is mogelijk!

Zangformatie LINK!

LINK! is een moderne zangformatie bestaande uit 9 zangers en zangeressen, onder muzikale leiding van Tekke Withaar. Deze enthousiaste groep zingt muziek uit allerlei genres. Van pop-, theater- en wereldmuziek, tot klassiek, luisterliedjes en soundtracks.

www.zangformatielink.nl

Vocalgroup Diverz

De vijf enthousiaste dames van Vocalgroup Diverz uit Groningen doen niets liever dan meerstemmig zingen. Laat je meeslepen in de popsfeer van nu, een tijdje terug of nog verder. Vocalgroup Diverz staat onder de bezielende leiding van arrangeur & pianiste Nienke Wessels.

De Constantes van Faraday

De Constantes van Faraday is een vrouwenkoor met 9 zangeressen.
Er wordt van klassiek tot wereldmuziek tot jazz gezongen op hoog niveau.
De Constantes van Faraday laat horen dat een vrouwenkoor zeker niet alleen maar lieflijk zingt.
Het koor staat onder leiding van Judith Lange.

www.facebook.com/Constante-van-Faraday-763022027202942/

Vox Amasus

Vox Amasus is begonnen als groot jongeren koor en is nu een vrouwenkoor, bestaande uit 19 leden in de leeftijd van 45 – 74 jaar. We zingen graag moderne nummers maar voor een mooi klassiek nummer draaien we onze hand ook niet om.
Dirigente is Corien Kronemeijer.

www.facebook.com/KoorVoxAmasus/

 

Van Speijkkwartet

Al zeventien jaar bestaat dit kwartet dat zowel a capella als met pianiste optreedt. Het repertoire omvat klassiek-romantische liederen, maar ook muziek uit de jaren ’30 van de vorige eeuw, barbershop en moderne popsongs. Thema’s als dromen, verlangen, ontmoeting en afscheid komen aan de orde. Gevoel, daar draait het allemaal om. Han, Hans, Hans, Jan en Emma tekenen voor pure klankkleur.

www.vanspeijkkwartet.com/

 

MEEZZ

Eessa Frieman (zang), Frits Colenbrander (contrabas/basgitaar), Frits de Lange (gitaar) en Jan Henk Sangers (slagwerk) reizen samen onbekommerd door de geschiedenis van de lichte muziek. Ze geven eigenzinnige interpretaties van popklassiekers, maar kunnen ook bluesy en jazzy swingen of je ontroeren met doorleefde ballads. Hun thuisbasis ligt in de kop van Drenthe, maar hun actieradius is onbeperkt.
Voor Pedaal Vocaal bieden we een akoestische selectie uit ons repertoire.

 www.mazemusic.nl.

Sisterhood

Drie vrouwen met elk hun eigen talent, vonden elkaar in de muziek en creëerden ‘Sisterhood’.
Van indie folk tot lichte popmuziek;
‘This is the sound of one voice, singing together in harmony’.

Femmes Cabales

Femmes Cabales is een vrouwenkoor uit Peize dat bestaat uit 19 enthousiaste vrouwen, onder leiding van de energieke, deskundige en altijd gedreven dirigent Wilfred Reneman. Het repertoire bestaat uit een mix van prachtige a capella nummers, die vaak in een verrassend jasje zijn gestoken, en hedendaagse popsongs met of zonder begeleiding van pianist Bram van der Veen. Maar ook voor een stevige soulklassieker of musicalnummers draaien de dames hun hand niet om!

www.femmescabales.nl/

 

Rie-jetske, Erik en Martijn

‘Vrouwen in broeken, mannen in rok’ is een muzikale voorstelling over de periode 1920 – 1930, waarin Berlijn de Culturele hoofdstad van Europa is. Op de puinhopen van de Eerste Wereldoorlog wordt een nieuw en democratisch Duitsland gebouwd. De liederen van Brecht, Spolianksy, Hollaender, Marlene Dietrich en Erika Mann vertellen dit aangrijpende verhaal. Door: Rie-jetske (zang), Martijn (trompet) en Erik (gitaar). Taal: Engels, Duits, Nederlands. Wilkommen!

www.zang-enzo.nl

De Dames

De Dames zingen alle genres van klassiek tot smartlap en alles wat daartussen zit.  Ze zingen a capella of meerstemmig met begeleiding en altijd even gedreven en enthousiast…De uitvoering gaat van theatraal naar bloedserieus…
De Dames staan onder leiding van Marijke Harsevoort

Kerwin

Bijzonder gitaarspel, krachtige zang, en zo nu en dan een vleugje ukelele. Ruim een kwart eeuw geleden begint Kerwin met muziek maken. Eerst alleen op gitaar, maar later ook als zanger. Als rocker staat hij op vele podia, maar akoestische muziek blijft hem trekken. Geïnspireerd door akoestische gitaarhelden als Andy Mckee, Michael Hedges en Jon Gomm, maar ook door moderne songwriters als Ben Howard, besluit hij in 2013 om als singer-songwriter naar buiten te treden. De liedjes zijn vaak melancholisch, maar soms ook net zo vrolijk, met altijd eerlijke, licht poëtische teksten. In juni 2018 lanceerde Kerwin We Are One; een zonnige plaat voor warme (na)zomerdagen.

Fluitenkruid

Fluitenkruid is een close harmony kwartet uit Groningen, ontstaan in 2017. Het kwartet bestaat uit de zangeressen Diane Broersma, Gerdien Kuipers, Marleen Schoonhoff en Jildou Duiven. Ze komen tot bloei bij het zingen van (eigen) arrangementen reikend van jazz tot kleinkunst. Krachtig, ontroerend, groovy en fleurig bezingen ze zowel alledaagse als diepgaande onderwerpen.

www.facebook.com/Fluitenkruid

 

Wandering Fire

Akoestische band van 4 mannen, met 4 stemmen, 3 gitaren, eigen nummers en muziek in de sfeer van Crosby, Stills, Nash en bands als Venice, America en Crowded House.

www.wanderingfire.nl

 

 

 

Full House

Full House: drie dames en twee heren. Full House houdt ervan het publiek te boeien met niet alleen a capella muziek, maar ook met een presentatie die zorgt voor een traan, een glimlach, een prettig feestje van herkenning. Het repertoire is onlangs aangevuld met een aantal nieuwe nummers. Een klein tipje van de sluier:
The Pink Panther soundtrack van Mancini (detective met Clouseau) en een James Bond Theme Songs Medley, waarin maar liefs 12 thema’s zijn verwerkt.

Full House bestaat uit: Inge Vink, sopraan; Rianne Langemeijer, mezzo; Ella van Osnabrugge, alt; Piet Roelofsen, tenor; Maarten Dollekamp: bariton/bas.

Voor meer informatie en een paar geluidsfragmenten, zie

www.fullhouse-acapella.nl

Voormalig Klein Koortje

Ons koortje bestaat uit zeven vrouwen en zes mannen, onder wie Douwe, onze dirigent; hij zingt namelijk met ons mee. Ooit repeteerden wij in het Voormalig Klein Poortje in de Stad; vandaar onze naam.
Wij vinden dat we het best tot onze recht komen op bijzondere locaties, zoals hier in het Drentsche Aa-gebied. Dat past bij de diversiteit in ons repertoire en bij de manier waarop we willen optreden: met een kwinkslag of een knipoog, met drama of schwung.
Tijdens het Pedaal Vocaal in september zullen we een aantal nummers voor (bijna) de eerste keer zingen. Spannend!

Tot slot: ons koortje kan nog een tenor gebruiken! Wij repeteren woensdagsavonds in het Floreshuis in Groningen.
Lijkt het je wat, schiet vandaag dan 1 van ons aan! Maar dat kan ook op een later moment, raadpleeg dan onze website: www.voormaligkleinkoortje.nl

Didgeridoo

Didgeridoo is een gezongen verhaal. Drie vrouwen nemen u mee op hun zoektocht, die over toppen en door dalen gaat. De mijlpalen op de tocht zijn liedjes, driestemmig of solo gezongen en begeleid of a capella. Reis een stukje mee!
Didgeridoo wordt geleid door Judith Lange.