Deelnemers

Dit zijn de aanmeldingen 2024

Ook meedoen? Meld je hier aan .

 

Amane

Dit is Amane!

Wij zijn…
– wars van begeleiding, dus we zingen altijd a capella. Daar valt niet aan te tornen
– Al meer dan vijftien jaar (tellen coronajaren niet, of juist dubbel?) aan het zingen
– fan van Queen, van de 90’s en van kleinkunst. Maar hiermee geven we geen garanties voor ons optreden.
– graag veelstemmig bezig, maar betekenis gaat boven ingewikkelde noten: onze dirigent houdt van een liedje ‘dat ergens over gaat’
– het meest voldaan als u lacht of een klein traantje wegpinkt, tijdens ons optreden

Wij zien u graag!

Anneke, Janneke, Martine, Marlies, Marjan, Jitske, Traci, Frea, Wilma, Esther, Monique, Saskia, Carlijn, Dieuwerke, en de dirigente van dienst: Merel.

Blue Monday Singers

Vocaal Ensemble Blue Monday Singers bestaat uit 4 sopranen, 3 alten, 2 tenoren en 3 bassen onder leiding van Cobien Nieuwpoort.

 

Full House

Full House
Vocaal a capella kwintet Full House treedt graag op bij vocale festivals zoals Pedaal Vocaal en als intermezzo of andersoortige muzikale omlijsting. Daarnaast organiseren we regelmatig triple-concerten met collega-zangers: de 1 to Three-concerten. De muziekkeuze voor zo’n optreden wordt altijd goed uitgebalanceerd (langzame en snelle nummers, muziek met en zonder knipoog) en we zorgen voor een mooie presentatie.

Het repertoire van Full House is zeer gevarieerd: van sfeervolle popsongs uit verschillende perioden, via gospel, latin en swingende jazz vaar klassiek met een vleugje humor, en (vaak zelf bewerkte) cabareteske liedjes. Denk aan namen als Kate Bush, The Beach Boys, Laura Jansen, Janis Ian en The Real Group. De meeste arrangementen van Full House zijn van eigen hand.

Full House bestaat uit:
• Denise Montagne, sopraan
• Rianne Langemeijer, mezzo
• Anja van der Linden, alt
• Piet Roelofsen, tenor
• Maarten Dollekamp, bariton/bas
www.fullhouse-acapella.nl

Groninger Kinder- en Jeugdkoor

Het Groninger Kinder- en Jeugdkoor (GKJK) ontstond in 1976 als voortzetting van
“Huizinga’s Zangklassen”, die al in 1914 van start gingen, eerst enkel als kinderkoor,
vanaf de jaren 90 met jeugdkoor erbij en sinds enige jaren ook het Stap-in-Koor voor de jongste kinderen. De dirigentes zijn Marthje Nieuwenhuijs (Kinder- en Stap-in-Koor) en Tine Tuchel (Jeugdkoor).

Bij het GKJK staat plezier in zingen voorop, maar er wordt ook hard gewerkt aan de
muzikale ontwikkeling van de leden. Het repertoire is zeer divers, van klassiek tot
modern, en komt van over de hele wereld. Exotische talen en ritmes en ingewikkelde
meerstemmige arrangementen worden niet geschuwd.

Het GKJK heeft regelmatig van zich laten horen op (inter)nationale festivals en bij
allerlei (muzikale) evenementen. Zo werkte het in 2017 mee aan de uitvoering van de
Carmina Burana van het NNO, was het in 2016 en 2018 deelnemer aan het Europees
Muziekfestival in Neerpelt (België), zong bij de Urban Trail en de opera Reinaert de V.
van Holland Opera. Jaarlijks geven de koren een gezamenlijk kerst- en zomerconcert.

Mateloos Vocaal Collectief

Mateloos bestaat uit vier enthousiaste en kleurrijke zangeressen. Wij zingen een divers en meerstemmig repertoire; van lieve luisterliedjes tot scherpe kleinkunst en swingende uptempo nummers. We zingen in verschillende talen en schrijven af en toe ook onze eigen teksten op bestaande nummers.

Noet

De vier zangeressen van Noet zingen samen in het vrouwenkoor Donne Cantabili. De lockdown was de stimulans om een al lang sluimerende wens te vervullen: samen in een kwartet zingen.

De stemmen van Ellen, Anja, Maria en Maaike hebben elkaar gevonden. De zangeressen worden individueel en als kwartet gecoacht door Douwe Kamminga. Kamminga werkt met de
klankgerichte Lichtenberger methode.

Noet zingt klassiek en hedendaags. Van een oude madrigaal tot lichtvoetig ritmisch werk, van een Engelstalig romantisch lied tot een jazzy song met een blue note. Begeleiding met verschillende instrumenten wordt niet geschuwd. Het kwartet speurt met veel plezier naar te zingen werken en heeft inmiddels een eerste eigen arrangement op het repertoire staan.

Voor meer informatie, www.noet.nu

Trio Tortellini

Trio Tortellini is ontstaan tijdens een koordag van het Asser kamerkoor Arpeggio, in 2022. Het trio bestaat uit sopraan, mezzosopraan en bariton. We zingen a capella, voornamelijk renaissance en barok. Maar ook af en toe een mopje Mozart.

Twentet Amusing

In 2003 is een a capella mannenkwartet opgericht onder de naam Amusing. Ze zijn afkomstig uit TWENte en door de jaren heen veranderde de samenstelling met betrekking tot het aantal zangers en war er sprake van een kwar-, quin-, sex-, sep- of zelfs oc-TET. Hiermee is de Nederlandse taal en de Van Daele een woord rijker, namelijk het TWENTET. Ook de naam Amusing is een samenvoeging, want de mannen brengen AMUsement in combinatie met SINGing. Twentet Amusing bestaat uit maximaal 8 mannen, op dit moment zijn dit: Tenoren Rob Peters, Henri Feddes, Jan van Zutphen; Baritons: Joop Dekker, André van de Berg; Bassen Dirk-Jan Jonkers, Niek Kottink. Het repertoire bestaat uit bekende Popsongs, prachtige luisterliedjes en nummers met grappige nederlandstalige teksten. In 2006 heeft het toenmalige kwartet Amusing het initiatief genomen om een laagdrempelig festival te organiseren, hetgeen geleid heeft tot Korenfestival Amusing Hengelo.

Vocaal Ensemble Ten Toon!

Ten Toon! is een enthousiast koor van circa 15 zangers onder leiding van dirigent Wilfred Reneman. We zingen voornamelijk klassieke muziek in allerlei variaties, niet alleen oudere muziek maar ook vaak modern-klassiek. We houden erg van afwisseling, dus werken we vaak samen met solisten en instrumentalisten. En soms doen we het net even anders.

Vocal group Flair

Vocal group Flair bestaat uit 18 ambitieuze en enthousiaste zangeressen die het publiek graag willen raken en vermaken met mooie muziek.
De koorleiding is in handen van Jildou Duiven. Haar enthousiasme en veelzijdige ervaring op muzikaal gebied (o.a. muziektherapeut, zangeres, docent muziek, dirigent, arrangeur) zet zij in om het koor verder te ontwikkelen.
Het repertoire van Flair bestaat uit diverse stijlen uit de lichte vocale muziek, pop, jazz, musical en wereldmuziek. Meestal gearrangeerd door Jildou zelf, met af en toe een bijzondere arrangement van bijvoorbeeld Akke Feenstra of Marlou Vriens. We zingen meestal onder begeleiding van piano of a capella.

Vocalgroup Diverz

Het kan niet missen of deze 5 enthousiaste dames uit Groningen en omgeving raken je recht in het hart met hun zoetgevooisde stemmen! Van swingende popsong tot a capella nummer en meeslepende medley; Vocalgroup Diverz biedt voor elke muziekliefhebber wat wils.

Vocalgroup Diverz bestaat in de huidige formatie acht jaar. De dames zingen 3, 4 en af en toe zelfs 5 stemmig, onder de bezielende pianobegeleiding van Nienke Wessels (Conservatorium Groningen), die ook grotendeels verantwoordelijk is voor de arrangementen.

Laat je meevoeren in het Engels of in het Nederlands en swing gerust mee! En o ja, Vocalgroup Diverz doet haar naam met recht eer aan door ieder nummer van zangstem te wisselen. Geniet!

 

Zangformatie LINK!

LINK! is een moderne zangformatie bestaande uit 11 zangers en zangeressen, onder de muzikale leiding van Tekke Withaar. Deze enthousiaste groep zingt muziek uit allerlei genres. Van pop-, theater- en wereldmuziek tot klassiek, luisterliedjes en soundtracks.

LINK! is opgericht in 2014 en treedt regelmatig op. Meestal onder begeleiding van een piano, en op verzoek: begeleid door een live-band.

Bent u nieuwsgierig geworden? Meer informatie over zangformatie LINK! is te vinden op onze website: ‪www.zangformatielink.com en op onze facebookpagina: ‪www.facebook.com/zangformatielink‬.