Deelnemers

Dit zijn de aanmeldingen

Ook meedoen? Meld je hier aan voor 2023.

 

Amane

Dit is Amane!

Wij zijn…
– wars van begeleiding, dus we zingen altijd a capella. Daar valt niet aan te tornen
– Al meer dan vijftien jaar (tellen coronajaren niet, of juist dubbel?) aan het zingen
– fan van Queen, van de 90’s en van kleinkunst. Maar hiermee geven we geen garanties voor ons optreden.
– graag veelstemmig bezig, maar betekenis gaat boven ingewikkelde noten: onze dirigent houdt van een liedje ‘dat ergens over gaat’
– het meest voldaan als u lacht of een klein traantje wegpinkt, tijdens ons optreden

Wij zien u graag!

Anneke, Janneke, Martine, Marlies, Marjan, Jitske, Traci, Frea, Wilma, Esther, Monique, Saskia, en de dirigente van dienst: Merel.

Bladgoud

Bladgoud is een gemengd koor van 26 leden uit de stad Groningen onder leiding van dirigenten arrangeur Hans Kaldeway.
Bladgoud is een energiek en ambitieus koor. We zingen meerstemmige popmuziek, van David Bowie tot de Jeugd van Tegenwoordig, waaronder ook arrangementen van onze eigen dirigent Hans.
We hebben meegedaan aan het Balk TOPfestival voor koren, waar we in 2017 de 1e prijs hebben gewonnen in de 2de klasse voor middelgrote groepen, en in 2019 werden we 2de in de 1e klasse.
We zouden graag meedoen aan Pedaal Vocaal, we zijn enthousiast geworden van de verhalen die we van anderen hierover hebben gehoord.
Voor video- en audiobestanden voor een goed beeld van ons koor verwijs naar ons Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC113Ajss1GLUcLH4PHWXFiA

De Dames

en wij zijn De Dames

Dames? Nou ja….
Doorgaans zijn we charmant, beschaafd en ladylike, maar soms tonen we onze ware muzikale aard….

Ons repertoire is:

verrassend en origineel, vrolijk en ontroerend, met (en zonder) diepgang
zelfs wel eens met een cabareteske, ietwat valse inslag.

van jazzy tot ballads of popsongs maar ook een heel lief kinderliedje in de Friese taal.

We zingen onder begeleiding of a-capella en doen dat met enthousiasme en veel plezier. Dat delen we graag met ons publiek , waarbij we vaak de juiste snaar weten te raken.

Femmes Cabales

Femmes Cabales is een dameskoor uit Peize met 20 leden. We zingen van pop tot jazz, zowel a capella als begeleid op de piano. Plezier in het zingen staat bij ons voorop, maar we willen ook graag kwaliteit neerzetten. Sinds oktober 2022 zingen we onder leiding van dirigente Esther van Dijk.

Full House

Full House

Dit vocale kwintet bestond sinds het najaar van 2012 uit Rianne, Inge, Ella, Piet en Maarten. Ella heeft inmiddels besloten andere muzikale wegen in te slaan en daarom zijn we blij inmiddels een nieuwe alt gevonden te hebben: Anja! Ook Inge zocht een nieuwe uitdaging, gelukkig vonden we Denise bereid haar plaats in te vullen.

Full House treedt graag op bij vocale festivals zoals Pedaal Vocaal en als intermezzo of andersoortige muzikale omlijsting. Daarnaast organiseren we regelmatig triple-concerten met collega-zangers: de 1 to Three-concerten. De muziekkeuze voor zo’n optreden wordt altijd goed uitgebalanceerd (langzame en snelle nummers, muziek met en zonder knipoog) en we zorgen voor een mooie presentatie.

 

Het repertoire van Full House is zeer gevarieerd: van sfeervolle popsongs uit verschillende perioden, via gospel, latin en swingende jazz nar klassiek met een vleugje humor, en (vaak zelf bewerkte) cabareteske liedjes. Denk aan namen als Kate Bush, The Beach Boys, Laura Jansen, Janis Ian en The Real Group. De meeste arrangementen van Full House zijn van eigen hand.

 

Full House bestaat uit:

  • Denise Montagne, sopraan
  • Rianne Langemeijer, mezzo
  • Anja van der Linden, alt
  • Piet Roelofsen, tenor
  • Maarten Dollekamp, bariton/bas

www.fullhouse-acapella.nl

Mateloos Vocaal Collectief

Mateloos bestaat nu uit vijf enthousiaste en kleurrijke zangeressen: Stieneke Wolters, Anneke Zijlstra, Yvonne Vink, Jolande Lammers en Theorine Scholte.

Wij zingen een divers en meerstemmig repertoire; van lieve luisterliedjes tot scherpe kleinkunst en swingende uptempo nummers. We zijn goed in Nederlandstalige kleinkunst, maar zingen ook Engelse, Franse en Spaanse nummers. Soms zijn het bestaande arrangementen van Jetse Bremer of Tijs Krammer, soms laten we een nummer speciaal voor ons arrangeren.

We streven naar een aantal optredens per jaar, waarbij inmiddels Lokaal Vocaal, het Winterkorenfestival en ons eigen kroegconcert in (stamcafé) “De Stee” jaarlijks vast in de agenda staan.

We repeteren iedere donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Leeuwarden en een keer per drie weken oefenen we met onze muzikale chefkok Marjan van der Zwaag om alles tot een mooi geheel te maken. De andere repetities bereiden we om de beurt voor (en kan je dus helemaal zelf bepalen wat we oefenen en zingen!).

Om zelf thuis lekker te (kunnen) oefenen werken wij met muziekbestanden en bladmuziek. Zo kan je goed je eigen partij instuderen en op de repetities vooral bezig zijn met het samen zingen en het samen klinken. Wij zijn ambitieus, willen de nummers graag mooi overbrengen, streven naar kwaliteit en kiezen voor een bijzondere presentatie.

Mates4Ever

Mates4Ever is een mannenkoor dat 4-stemmig a capella zingt.
We bestaan als Mates4Ever officieel sinds 2019, maar we vinden onze oorsprong al in de 80-er jaren.
Het dalend ledenaantal noodzaakte ons om onze koers te wijzigen: van het oorspronkelijk
barbershop singing naar een meer herkenbare vorm van zingen.
Het plezier in zingen staat centraal. Dat stralen we uit. Daar geloven we in.
Uiteraard doen we dat op een kwalitatief hoge manier.
We gaan dat ook tijdens Pedaal Vocaal weer bewijzen.
Tot snel!

Tous les oiseaux d’Europe

Al 15 jaar behoort de Groningse Vocal group “Tous les Oiseaux d’Europe” tot de landelijke top in de lichte muziek. We bieden met 20 zangers en zangeressen een afwisselend programma met uitdagende arrangementen, veelal van onze eigen dirigent, pianist en arrangeur Hans Kaldeway. Behalve met een prachtige koorklank weten we het publiek ook te boeien met een overtuigende podiumuitstraling. Ons repertoire bestaat uit een selectie popsongs van de 60-er jaren tot heden, van o.a. Billie Eilish, OK Go, Mika, Kovacs, Bertolf, Sophie Hunger en Jason Derulo.
Meer informatie: www.tlode.nl.

Vocaal Ensemble Cantarosa

Cantarosa bestaat uit sopraan Corin Tholen, alt/mezzo Hiltje Kamminga, tenor Karel Eggen, bas Piet de Vries en pianist Reitze Siebesma. We zingen in meerdere koren en ensembles en hebben jarenlange zangervaring, ook solistisch. Cantarosa bestaat al meer dan 20 jaar en heeft inmiddels een breed repertoire opgebouwd, variërend van gearrangeerde popmuziek, musical en volksmuziek tot (licht)-klassieke muziek. We zingen zowel a capella als met pianobegeleiding.
We zijn bezig met een nieuw programma, dus laat je door ons verrassen !

Voor meer informatie en muziekfragmenten, zie http://www.cantarosa.nl