Deelnemers

Dit zijn de aanmeldingen

Ook meedoen? Meld je hier aan voor 2022!

De Dames Zingen

6 enthousiaste Dames die alles zingen wat ze leuk vinden van Folk tot klassiek met een knipoog.

Vocaal Ensemble Cantarosa

De leden van Cantarosa wonen in het noorden van Nederland, hebben vele jaren zangervaring, zingen elders in koren en ensembles en worden wel als solist geëngageerd.
De missie van het ensemble is: zingen in klein verband, en daarbij elkaar stimuleren tot een steeds mooier en hoger niveau van uitvoering.
Cantarosa probeert dit te bereiken door steeds meer uitdagende, vernieuwende en bijzondere muziek te zingen.

De repertoirekeuze is veelzijdig en bestaat uit kwartetten, trio’s, duetten en soli van onder meer (licht) klassiek, liederen, opera, musical, maar ook oude muziek en arrangementen van popmuziek.
Cantarosa organiseert zelf jaarlijks voorjaars- en Kerstconcerten, en wordt ook regelmatig gevraagd voor optredens.

Roxie

Dynamisch, vrouwelijk en vol perspectief! Jong vrouwenkoor Roxie bestaat uit zo’n 25 vrouwen tussen de 20 en 35 jaar. We komen uit de stad en uit de provincie, staan vol op in het leven en zingen vol enthousiasme ons repertoire. Dat is erg afwisselend.

Full House

Full House

Dit vocale kwintet bestond sinds het najaar van 2012 uit Rianne, Inge, Ella, Piet en Maarten. Ella heeft inmiddels besloten andere muzikale wegen in te slaan en daarom zijn we blij inmiddels een nieuwe alt gevonden te hebben: Anja!

Full House treedt graag op bij vocale festivals zoals Pedaal Vocaal en als intermezzo of andersoortige muzikale omlijsting. Daarnaast organiseren we regelmatig triple-concerten met collega-zangers: de 1 to Three-concerten. De muziekkeuze voor zo’n optreden wordt altijd goed uitgebalanceerd (langzame en snelle nummers, muziek met en zonder knipoog) en we zorgen voor een mooie presentatie.

Het repertoire van Full House is zeer gevarieerd: van sfeervolle popsongs uit verschillende perioden, via gospel, latin en swingende jazz vaar klassiek met een vleugje humor, en (vaak zelf bewerkte) cabareteske liedjes. Denk aan namen als Kate Bush, The Beach Boys, Laura Jansen, Janis Ian en The Real Group. De meeste arrangementen van Full House zijn van eigen hand.

Full House bestaat uit:

  • Inge Vink, sopraan
  • Rianne Langemeijer, mezzo
  • Anja van der Linden, alt
  • Piet Roelofsen, tenor
  • Maarten Dollekamp, bariton/bas

www.fullhouse-acapella.nl

 

Popkoor VET!!

Popkoor VET!! is een soulfull vrouwen koor van 14 leden onder begeleiding van Sigita Zurauskaite . Naast koorpartijen zingen alle zangeressen ook solo’s. Popkoor VET!! wordt begeleid door Korn Jongsma op gitaar en Han Latupeirssa op percussie.

MEEZZ sings the Andrew Sisters

MEEZZ sings The Andrew Sisters

The Andrews Sisters was een Amerikaans trio van drie zingende zusjes LaVerne, Maxene en Patty Andrews. Ze werden in 1937 ontdekt. Hun muziek werd tijdens de Tweede Wereldoorlog veel voor de troepen gespeeld en de zussen verschenen in vele films, die ter motivatie van de soldaten werden gemaakt. Na de oorlog toerden de drie door de Verenigde Staten en Europa. Door de coronacrisis kon er in 2020, 75 jaar de na de Bevrijding, geen vocale tribute aan hen worden gebracht; in 2022 willen we dat alsnog graag goedmaken.

Voor de gelegenheid is MEEZZ uitgebreid met Yvonne Kerkdijk en Angelieke Burgers. Samen met Eessa Frieman zijn ze voor even samen de drie zusjes Andrews.

MEEZZ bestaat uit Eessa Frieman (zang), Frits Colenbrander (contrabas), Frits de Lange (gitaar) en Jan Henk Sangers (slagwerk). Zij reizen samen onbekommerd door de geschiedenis van de lichte muziek. Ze geven eigenzinnige interpretaties van popklassiekers, maar kunnen ook bluesy en jazzy swngen of je ontroeren met doorleefde ballads. Voor meer info, zie www.meezzmusic.nl of op Facebook: meezzmusic.

Voor een indruk, zie youtube

Mateloos Vocaal Collectief

Mateloos bestaat momenteel uit vijf enthousiaste en kleurrijke zangeressen. Wij zingen een divers en meerstemmig repertoire; van lieve luisterliedjes tot scherpe kleinkunst en swingende uptempo nummers. We zijn goed in Nederlandstalige kleinkunst, maar zingen ook Engelse, Franse en Spaanse nummers. Soms zijn het bestaande arrangementen van Jetse Bremer of Tijs Krammer, soms laten we een nummer speciaal voor ons arrangeren.
Onze muziek past binnen themablokjes, bijv.
Mateloos positief, Mateloos ellende, Mateloos luisteren, Mateloos stevig, Mateloos cabaret.
Een keer per drie weken oefenen we met onze muzikale chef-kok Marjan van der Zwaag om alles tot een mooi geheel te maken. De andere repetities bereiden we zelf om de beurt voor.
Wij zijn een Vocaal Collectief, dus met elkaar verantwoordelijk voor het totale plaatje; choreo, teksten, decor etc.
ENERGIEK/KLEURRIJK/ALTIJD VERRASSEND: WIJ ZIJN MATELOOS

Zangformatie LINK!

LINK! is een moderne zangformatie bestaande uit 12 zangers en zangeressen, onder de muzikale leiding van Tekke Withaar. Deze enthousiaste groep zingt muziek uit allerlei genres. Van pop-, theater- en wereldmuziek tot klassiek, filmmuziek en luisterliedjes.

LINK! is opgericht in 2014 en heeft tot dusver meerdere grote en kleine optredens verzorgd. Bij de grote optredens wordt LINK! begeleid door een live band. Kleinere optredens worden klein begeleid, door bijvoorbeeld alleen een piano.

In 2014 werd LINK! één van de winnaars van het talentencafé van theater De Nieuwe Kolk in Assen. Als gevolg daarvan mocht LINK! optreden in de pauze en na de voorstelling van Brigitte Kaandorp in De Nieuwe Kolk. In maart 2017 trad LINK! samen op met de internationaal bekende Deense a-capella groep Basix.

In 2018 heeft LINK! gezongen tijdens een live-uitzending op RTL5 van het tv-programma Eilandpraat. Dat is het napraat programma van ‘Expeditie Robinson’.

De zangformatie kan geboekt worden voor een optreden tijdens speciale gelegenheden. Zo heeft LINK! onder andere gezongen tijdens de kerstmarkt in Wezup, bij de opening van een huisartsenpraktijk, tijdens een kunstevenement en op verschillende fairs.

Meer informatie over zangformatie LINK! is te vinden op de website: www.zangformatielink.com en op Facebookpagina: www.facebook.com/zangformatieLINK.

Wandering Fire

Wij zijn een akoestische band bestaande uit 4 mannen. We schrijven vrijwel alles zelf en maken muziek in de traditie van Crosby, Stills and Nash, soms West Coast pop genoemd maar soms ook America. Afgelopen jaar hebben we onze eerste lp in eigen beheer uitgebracht met de titel During Wind and Rain.

Voormalig Klein Koortje

Jaren geleden begonnen de repetities in een oefenruimte in Het Voormalig Klein Poortje in de stad. Daar ontleent het Voormalig Klein Koortje haar naam aan!
Het Voormalig Klein Koortje is sinds kort weer voltallig! We zingen a capella met zeven mannen en zeven vrouwen. Het repertoire bestaat uit lichte muziek en is zeer gevarieerd en veelzijdig. Popsongs, evergreen en zelfs gospels en christmas carols. Van Afrikaans tot Groningens, van dramatisch tot swingend. Dit alles verpakt in een passende presentatie, zodat het ook nog leuk is om naar te kijken.