Locaties

Alle locaties van de optredens liggen in het Drentsche Aa gebied. Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat al eeuwen en eeuwen gedaan heeft. In dit uitzonderlijk gaaf gebleven landschap creëerden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur.

Assen1

Pannenkoekenboerderij Brinkzicht

9466 PE Gasteren
tel: 0592 231 385

 

De lekkerste pannenkoeken eet u bij Pannenkoekenboerderij Brinkzicht.
Brinkzicht is een gezellig familierestaurant in een prachtige authentieke Drentse boerderij.

Wij bakken pannenkoeken op ambachtelijke wijze volgens ons eigen traditioneel recept.

www.pannenkoekenboerderij.nl

Zeegster Hoeve

Hoofdweg 62
9483 PD  Zeegse
tel: 06 51645798
www.dezeegsterhoeve.nl


Dubbel Drents

Boeren uit de streek verbouwen in totaal 30 hectare baktarwe, spelt en rogge. Het graan wordt vervolgens gemalen bij molenaar Jan Mulder Pot in Kropswolde.

Om te komen tot het beste streekproduct hebben zes regionale warme bakkers afgelopen zomer met het streekmeel ieder een eigen regionaal brood ontwikkeld. De Dubbel Drents Volkoren, Dubbel Drents Volkoren/Rogge, Dubbel Drents Donker Meergranen, Dubbel Drents Suiker en Dubbel Drents Roggebrood zijn op vrijdag en zaterdag vers te verkrijgen bij ons in de boerderijwinkel.

Ook bij het ontbijt in onze B&B zul je diverse producten van Dubbel Drents aantreffen. 

 

3 Brasserie LLoyds

Bosweg 3
9467 PN Anloo

 

Brasserie Lloyd’s is vooralsnog niet beschikbaar.

Brasserie Lloyd’s (voorheen Woodz) is gelegen in Anloo op recreatiepark Kniphorst. Wij willen de ontmoetingsplek zijn voor de vaste recreatiebewoners en gasten. Daarbuiten diverse verenigingen zoals bridge/ biljart/ darts een onderkomen aanbieden. Ook voor feesten, bruiloften en vergaderingen hebben we ruimte . Verder is iedereen welkom die zomaar langs komt .

1 Het Witte Huis

Schipborgerweg 7
9483 PH Zeegse
tel: 0592 – 54 16 18

Let op!
Lampekap 440Hz

Het Witte Huis is al 60 jaar hét café van Zeegse. Sinds 2015 is het café omgetoverd tot sfeervol eetcafé. Onze keuken brigade bereid de met zorg gekozen producten met passie en liefde. We proberen veel van onze gerechten te bereiden met ingrediënten uit onze omgeving. Zo hebben we er ook voor gekozen om rundvlees te gebruiken van de Zeegster hoeve, een vleeskoeien bedrijf op steenworp afstand van Het witte huis.
Naast dineren kunt u bij ons ook terecht voor al uw feesten en partijen. Hiervoor hebben wij een aparte zaal naast ons restaurant. Hier kan men genieten van volledig verzorgde buffetten tot en met kleine vergaderingen.

4 Kerk in Anloo

Kerkbrink 1,
9467 PH Anloo

e-mail: info@magnuskerk.nl

Op de plaats van de Magnuskerk wordt al sinds de 9e eeuw het evangelie verkondigd. Opgravingen door prof. dr. A.E. van Giffen hebben aangetoond dat het huidige schip een aantal houten voorgangers heeft gehad, die vermoedelijk in de 9e en 10e eeuw zijn gebouwd.

In de middeleeuwen was Anloo de hoofdplaats van het dingspil Oostermoer. De kerk van Anloo was de moeder kerk van Oostermoer, dat zich uitstrekte van Zuidlaren tot en met Borger. De kerk dankt haar naam aan Magnus, bisschop van Trani (Italië). De bisschop werd na zijn marteldood heilig verklaard. Zijn sterfdag wordt op 19 augustus herdacht. Tot de hervorming, die in Drenthe in 1598 werd doorgevoerd, was de kerk van Anloo een katholieke kerk.

Restaurant De Drentsche Aa

Ruiterweg 2
9469 PN Schipborg
tel: 050 409 1672

Wilt u trouwen op een romantische locatie, sfeervol borrelen in de avondzon, uitrusten na een boswandeling met een heerlijk kopje koffie, of bent u op zoek naar een passende locatie voor uw familie- of bruiloftsfeest, reünie, vergadering of bedrijfsuitje?

Ons restaurant biedt u niet alleen een ruime keuze uit onze menukaart, maar ook een ruime variatie aan buffetvormen, die compleet naar uw wens samen te stellen is.

Wij zullen er alles aan doen om u een onvergetelijke dag te verzorgen.

www.de-drentsche-aa.nl