Deelnemers

Dit zijn de aanmeldingen

Ook meedoen?  Meld je hier aan!

de Constante van Faraday

De Constante van Faraday is een vrouwenkoor met 9 zangeressen.
Er wordt van klassiek tot wereldmuziek tot jazz gezongen op hoog niveau.
de Constante van Faraday laat horen dat een vrouwenkoor zeker niet alleen maar lieflijk zingt.

De Dames

We zingen alle genres, van klassiek tot smartlap en alles wat daar tussen zit, We zingen meerstemmig en vaak a capella. De uitvoering gaat van theatraal tot bloedserieus….

Didgeridoo

Didgeridoo is een gezongen verhaal. Drie vrouwen nemen u mee op hun zoektocht, die over toppen en door dalen gaat. De mijlpalen op de tocht zijn liedjes, driestemmig of solo gezongen en begeleid of a capella. Reis een stukje mee!

Fluitenkruid

Fluitenkruid is een close harmony kwartet uit Groningen, ontstaan in 2017. Het kwartet bestaat uit zangeressen Diane Broersma, Gerdien Kuipers, Marleen Schoonhoff en Jildou Duiven. Ze komen tot bloei bij het zingen van (eigen) arrangementen reikend van jazz tot kleinkunst. Krachtig, ontroerend, groovy en fleurig bezingen ze zowel alledaagse als diepgaande onderwerpen.

https://www.facebook.com/pg/Fluitenkruid/about/

Full House

A capella kwintet Full House

Full House: drie dames en twee heren. Full House houdt ervan het publiek te boeien met niet alleen a capella muziek, maar ook met een presentatie die zorgt voor een traan, een glimlach en soms een schaterlach. Het repertoire is zeer afwisselend te noemen. Een tipje van de sluier:
Fly too high, een arrangement van Hans Kaldeway;
I wish van Stevie Wonder, arrangement van Akke Feenstra;
Chili con Carne van Anders Edenroth met een lekker Braziliaans ritme.
The Rains of Castamere uit Game of Thrones, arr. Maarten Dollekamp
En in het Nederlands: Een Kleine Ingreep, bijna cabaret.
Full House bestaat uit: Inge Vink, sopraan; Rianne Langemeijer, mezzo; Ella van Osnabrugge, alt; Piet Roelofsen, tenor; Maarten Dollekamp: bariton/bas.

www.fullhouse-acapella.nl

Popkoor Puur

Wij zijn een enthousiast pop koor uit Roden.In juni 2004 zijn we van start gegaan. We zingen o.a hits uit de Top 2000 zoals
“Bohemian Rhapsody” van Queen, ”Smells like teen spirit” van Nirvana,”Chasing Cars” van Snow Patrol en ”Fix You” van Coldplay.
Dit alles onder de bezielende leiding van dirigente Suzanne Dullaart en begeleiding van pianiste Lianne Nauta.

Welkom!

 

Roxie

Roxie uit Groningen bestaat uit ongeveer twintig vrouwen tussen de 20 en 35 jaar. We zijn een gevarieerde groep van studenten en niet-studenten, zowel uit de stad als uit de provincie. Dit maakt ons koor uniek, een groep mensen van in de twintig en dertig die graag met elkaar zingen. Ons repertoire is erg afwisselend. Zo zingen we lichtklassieke werken, maar ook pop, gospel, en musical- en volksliedjes. De taal waarin gezongen wordt kan varieren van Engels, Frans en Duits, maar ook Spaans, Portugees, Hongaars, Gronings en uiteraard Nederlands. In de afgelopen jaren hebben we diverse concerten gegeven en deelgenomen aan verschillende concoursen.

www.roxie.nl

Vals Alarm

Vals Alarm is een jonge, ambitieuze en energieke mix van Groningse studenten en werkenden. Op dit moment werken we hard aan de musical Pippin, een komisch spektakel met een circustintje! Wij gaan met Pippin de komende winter op de planken staan in Groningen. Vorig jaar wonnen we met de musical RENT maar liefst twee Amateur Musical Awards, dus kwaliteit is bij ons gegarandeerd!

http://www.valsalarm.nl/

Van Speijkkwartet

Al zeventien jaar bestaat dit kwartet dat zowel a capella als met pianiste optreedt. Het repertoire omvat klassiek-romantische liederen, maar ook muziek uit de jaren ’30 van de vorige eeuw, barbershop en moderne popsongs. Thema’s als dromen, verlangen, ontmoeting en afscheid komen aan de orde. Gevoel, daar draait het allemaal om. Han, Hans, Hans, Jan en Emma tekenen voor pure klankkleur.

https://vanspeijkkwartet.com/

 

Voormalig Klein Koortje

Ons koortje bestaat uit zeven vrouwen en zes mannen, onder wie Douwe, onze dirigent; hij zingt namelijk met ons mee. Ooit repeteerden wij in het Voormalig Klein Poortje in de Stad; vandaar onze naam.
Wij vinden dat we het best tot onze recht komen op bijzondere locaties, zoals hier in het Drentsche Aa-gebied. Dat past bij de diversiteit in ons repertoire en bij de manier waarop we willen optreden: met een kwinkslag of een knipoog, met drama of schwung.
Tijdens het Pedaal Vocaal in september zullen we een aantal nummers voor (bijna) de eerste keer zingen. Spannend!

Tot slot: ons koortje kan nog een tenor gebruiken! Wij repeteren woensdagsavonds in het Floreshuis in Groningen.
Lijkt het je wat, schiet vandaag dan 1 van ons aan! Maar dat kan ook op een later moment, raadpleeg dan onze website: www.voormaligkleinkoortje.nl