Deelnemers

Dit zijn de aanmeldingen

a capella kwartet FosFour

A capella kwartet “FosFour” uit Sellingen bestaat al 15 jaar uit Ilona Ophof-Feiken (sopraan), Marende Verwey-te Velde (alt), Dolf Kuiper (tenor) en Bert Slijkhuis (bas).

Het repertoire varieert van zacht naar hard, van koralen tot Continental Singers en van Bach tot Beatles. Naast enkele eigen bewerkingen worden er ook zelf nummers geschreven, zodat het kwartet een uniek en gevarieerd repertoire heeft opgebouwd.
Onlangs heeft FosFour haar derde CD uitgebracht: ‘Wonderful World”.

Kijk dan even op onze website www.fosfour.nl

Fluitenkruid

Dit a capella kwartet bestaat uit vier ambitieuze zangeressen uit Groningen. Twee jaar geleden ontmoetten ze elkaar op het conservatorium en kwamen er al snel achter dat ze sámen wilden zingen.
En op 10 september is het zover: de lancering van Fluitenkruid. Ze komen tot bloei bij het zingen van hun eigen arrangementen reikend van jazz tot kleinkunst. Krachtig, ontroerend, groovy en fleurig bezingen ze zowel alledaagse als diepgaande onderwerpen van het leven.

Full House

A capella kwintet Full House

Full House: drie dames en twee heren. Full House houdt ervan het publiek te boeien met niet alleen a capella muziek, maar ook met een presentatie die zorgt voor een traan, een glimlach en soms een schaterlach. Het repertoire is zeer afwisselend te noemen. Een tipje van de sluier:
Fly too high, een arrangement van Hans Kaldeway;
I wish van Stevie Wonder, arrangement van Akke Feenstra;
Chili con Carne van Anders Edenroth met een lekker Braziliaans ritme.
The Rains of Castamere uit Game of Thrones, arr. Maarten Dollekamp
En in het Nederlands: Een Kleine Ingreep, bijna cabaret.
Full House bestaat uit: Inge Vink, sopraan; Rianne Langemeijer, mezzo; Ella van Osnabrugge, alt; Piet Roelofsen, tenor; Maarten Dollekamp: bariton/bas.

Marjoram

Marjoram is een akoestische prog-rock formatie uit Groningen.
In 2012 begon zangeres en bassiste Marike Broekema haar liedjes te spelen met cellist Charles Belfor. Al snel vormden zij, samen met een gitarist en een cajonist, Marjoram.

In juli 2015 onderging de band een flinke metamorfose. Frank Vleeshouwer werd de nieuwe cajonist en Kerwin Pauptit nam zowel gitaar- als extra zangpartijen op zich.

De muziek van Marjoram is melancholisch, stevig en vol emotie. Krachtige zang met meerdere zanglijnen, bijzonder gitaarwerk, een stevige beat van de cajon, omlijst door de prachtige cellomelodieën.
In maart 2017 komt de eerste studio EP van Marjoram uit: Closure. Met daarop vier kenmerkende nummers van de band. Uiteraard zullen deze nummers ook tijdens Pedaal Vocaal gespeeld worden.

MEEZZ

MEEZZ bestaat uit Eessa Frieman (zang), Frits Colenbrander (contrabas/basgitaar), Frits de Lange (gitaar) en Abel Hofman (slagwerk).

We reizen vrolijk samen kriskras door de geschiedenis van de lichte muziek. We geven eigenzinnige interpretaties van stevige popklassiekers, maar kunnen ook bluesy en jazzy swingen of je ontroeren met doorleefde ballads.

Meer info: www.meezzmusic.nl

 

 

Popkoor S(w)ingtime

S(w)ingtime bestaat uit ruim vijftig vrouwen en mannen die enthousiast hun hobby kunnen beleven. Samen zingen…  een plezierig tijdverdrijf waarbij toch een stevige mate van discipline wordt verwacht. Niet altijd de makkelijkste arrangementen en bovendien moet alles uit het hoofd worden geleerd. Maar het geeft dan ook een mooi resultaat…en dat is genieten!

www.swingtimededemsvaart.nl

Roxie

Roxie uit Groningen bestaat uit ongeveer twintig vrouwen tussen de 20 en 35 jaar. We zijn een gevarieerde groep van studenten en niet-studenten, zowel uit de stad als uit de provincie. Dit maakt ons koor uniek, een groep mensen van in de twintig en dertig die graag met elkaar zingen. Ons repertoire is erg afwisselend. Zo zingen we lichtklassieke werken, maar ook pop, gospel, en musical- en volksliedjes. De taal waarin gezongen wordt kan varieren van Engels, Frans en Duits, maar ook Spaans, Portugees, Hongaars, Gronings en uiteraard Nederlands. In de afgelopen jaren hebben we diverse concerten gegeven en deelgenomen aan verschillende concoursen.

http://roxie.nl/

Tàda

Tàda zoekt naar liedjes met een ziel.
Beeldend, fluisterzacht, krachtig, spiritueel, sensueel, speels.
Pop, jazz en folk met teksten die raken.
Verhalen over de liefde, de dood, de tijd.
Over hoe mooi de wereld is, de geur van kamperfoelie.

Tàda bestaat uit:
Marijke de Jong, zang
Hans Kaldeway, piano

Tàda wordt incidenteel aangevuld met andere instrumentalisten.
Tijdens Pedaal Vocaal speelt Junior Martir mee op drums en percussie.

www.tadamusic.nl

Twentet Amusing

In 2003 besloten 4 zangers, die elkaar kenden uit het barbershopkoor “The Gentle Singers” uit Oldenzaal, als kwartet te gaan zingen. Dankzij de barbershopstijl konden de 4 mannen het repertoire van het koor blijven zingen wat ze langzaamaan uitbreidden. In 2007 kwam er een 5e man bij en sindsdien is Amusing een quintet, of zoals wij het noemen een Twentet!

Het Twentet wordt gevormd door vijf zingende mannen uit Hengelo en omstreken. Vijf tinten grijs… dat ook. Uit pure armoede zingen wij zonder instrumenten

www.amusing.nl

 

VET!!

VET!! is een soulful swingend vrouwenkoor uit Groningen, bestaande uit 16 zangeressen die ook allemaal afwisselend solo zingen.

De arrangementen worden gemaakt door onze dirigente, tevens zangdocente, Fenny Hoekstra.

We worden begeleid door gitarist Koen Jongsma  en percussionist Han Latupeirissa.

We zingen moderne hits en klassiekers uit het pop/soul repertoire, gebracht met een VETte sound.
Dit jaar bestaat VET!! 10 jaar. Dat vieren we op 25 november met een groot jubileumconcert!

Kijk voor meer informatie op onze Facebook pagina: Popkoor VET

 

Vocal group Flair

Vocal group Flair uit Groningen is gestart in september 2015 en wordt gevormd door 14 enthousiaste en ambitieuze zangeressen.

Het repertoire van Flair betaat uit diverse stijlen uit de lichte vocale muziek. Van jazz (Michael Bublé, Trijntje Oosterhuis), pop (Imogen Heap, Acda en de Munnik) tot cabaret (Brigitte Kaandorp) en uitstapjes naar o.a. wereldmuziek (Rajaton, Björk) en musical (Rent, Hairspray). We gaan daarbij op zoek naar bijzondere arrangementen van bijvoorbeeld Jetse Bremer, Tijs Krammer, Kirby Shaw en Bob Chilcott. En, als er geen arrangement voorhanden is, schrijven we het zelf. A capella zingen is het uitgangspunt, maar er wordt ook vaak onder begeleiding van piano gezongen.

De muzikale leiding is in handen van Fenneke Bouwman.

 

 

Voormalig Klein Koortje

Ons koortje bestaat uit zeven vrouwen en zes mannen, onder wie Douwe, onze dirigent; hij zingt namelijk met ons mee. Ooit repeteerden wij in het Voormalig Klein Poortje in de Stad; vandaar onze naam.
Wij vinden dat we het best tot onze recht komen op bijzondere locaties, zoals hier in het Drentsche Aa-gebied. Dat past bij de diversiteit in ons repertoire en bij de manier waarop we willen optreden: met een kwinkslag of een knipoog, met drama of schwung.
Tijdens het Pedaal Vocaal in september zullen we een aantal nummers voor (bijna) de eerste keer zingen. Spannend!

Tot slot: ons koortje kan nog een tenor gebruiken! Wij repeteren woensdagsavonds in het Floreshuis in Groningen.
Lijkt het je wat, schiet vandaag dan 1 van ons aan! Maar dat kan ook op een later moment, raadpleeg dan onze website: www.voormaligkleinkoortje.nl